Tilaa uutiskirje

Ryhmämatka uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity mukaan

Matkatoimistoille

Liity mukaan

  • 7 kaunista kartanoa Suomessa

7 kaunista kartanoa Suomessa

Suomesta löytyy lukuisia vanhoja aatelisperheiden sekä teollisuusvaikuttajien rakennuttamia kartanoita, tänä päivänä nämä kartanot toimivat mm. kylpyläkeskuksina tai museoina.

Louhisaaren kartano

Fleming-suvun perustaman Louhisaaren kartanon päärakennus on 1650-luvulta ja kartanon ympärille levittyy englantilaistyylinen puisto, pienine polkuineen. Fleming-suku omisti kartanon yli 300 vuotta, mutta rahahuolien myötä se myytiin Mannerheimin suvulle 1791. Tiesitkö, että Suomen presidentti C.G.E. Mannerheim on syntynyt Louhisaaressa 1867. Kartanossa järjestetään opastettuja kierroksia ja pääsee osallistumaan kuuluisille Kummituskierroksille.

 

Haikon Kartano

Porvoossa sijaitsevan Haikon kartanon historia alkaa jo vuodelta 1382 ja myös yksi kuuluisimmista taidemaalareistamme, Albert Edelfelt, on viettänyt kesiä kartanon maisemissa, maalaten sen maisemia ja ihmisiä. Nykyisen asunsa kartano on saanut 1966 ja samalla avattiin Suomen ensimmäinen kartanohotelli. Kylpylätoiminta on kartanossa aloitettu vuonna 1974 ja yhä tänä päivänä Haikon kartano on yksi Suomen suosituimmista kylpylöistä.

 

Mustion linna

Raaseporissa sijaitseva Mustion linna on rakennettu 1783-1792. Kustavilaistyyliin sisutetun kartanon ympärillä on laaja puistoalue sekä ruukki. Tänä päivänä kartano toimii sekä museona että hotellina. Linnassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja kesällä myös kesäteatterinäytöksiä.

 

Brinkhallin kartano

Turussa, Kakskerran saarella sijaitsevan Brinkhallin kartanon historia ulottuu 1500-luvulle. Kartanon uusklassinen päärakennus on 1790-luvulta ja oli ensimmäinen uusklassinen rakennus Suomessa. Kartanon maita koristaa yli 300-vuotias hedelmäpuutarha ja kartanon maisemat ovat tulleet monelle tutuiksi suositusta”Hovimäki”-sarjasta.

 

Vuojoen kartano

Eurajoen rannalla sijaitseva Vuojoen kartano on perustettu 1626 ja se on aikoinaan ollut Satakunnan suurimpia tiloja. Vuoden 1911 jälkeen kartanon maista muodostettiin yli 200 maatilaa. Carl Ludvig Engelin suunnittelema kartano on yksi Suomen kartanoarkkitehtuurin kauneimmista rakennuksista. Kartano on toiminut myös vanhainkotina vuosina 1936 – 2003, jonka jälkeen se on kunnostettu kokous-, koulutus- ja vierailukohteeksi.

 

Kuitia

Kuitian kivilinna (Qvidja) sijaitsee Lemlahdensaarella Paraisilla ja on Suomen vanhin säilynyt kartano. Kartano on rakennettu 1400-luvulla valtaneuvos Joachim Flemingin toimesta, ja sen on omistanut myös Turun piispa Maunu Tavast. Kivilinna on avoinna vain tilauksesta.

 

Malmgårdin kartano

Loviisassa sijaitseva Malmgårdin kartano on perustettu 1620-luvulla ja on siitä lähtien ollut Creutzin kreivillisen suvun omistuksessa. Arkkitehtuurillisesti se on yksi Suomen upeimmista linnarakennuksista ja sen tilat ovat erikoistuneet luonnonmukaiseen viljelyyn. Alueella toimii myös Kartanopuoti sekä Malmgårdin panimo. Ryhmävierailuja järjestetään tilauksesta toukokuusta syyskuuhun.

 

Suunnitteletko ryhmällesi retkipäivää Suomessa?

Pyydä tarjous kotimaanmatkasta täältä.

 © Ryhmamatka.fi  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

 

Evästeet