Tilaa uutiskirje

Ryhmämatka uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity mukaan

Matkatoimistoille

Liity mukaan

  • 9 syytä vierailla Ahvenanmaalla

9 syytä vierailla Ahvenanmaalla

Meistä jokainen on varmasti vieraillut Maarianhaminan satamassa. Ainakin piknik-risteilyllä vaihtanut siellä laivasta toiseen, mutta oletko koskaan luonut Ahvenanmaahan tarkempaa silmäystä ja tutustunut mitä tuo kaunis saari voisi tarjota?

Koe idyllinen kaupunkielämä Maarianhaminassa

Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa asuu vakituisesti noin 11 000 asukasta, se on melkein puolet koko saaren väestöstä. Aikoinaan Maarianhaminan satama oli yksi alueen vilkkain ja itse kaupunki on suloinen ja kotoisan tuntuinen heti sinne saapuessa.

 

Kastelholman linna

1300-luvun lopulla rakennettu Kastelholman linna on Ahvenanmaan kuuluisin nähtävyys. Keskiaikainen linna on vuosiensa aikana nähnyt hyvin vaiherikkaan elämän. Tänä päivänä linna on entisöity eläväiseksi raunioksi, joka on avoinna vierailijoille kesäaikaan. Kastelholman alueella voit tutustua myös Jan Karlsgårdin ulkoilmamuseoon sekä vankilaelämästä kertovaan Vita Björniin. Kastelholman linna sijaitsee noin 30min päässä Maarianhaminasta.

 

Kauniita rantoja ja luonnonrauhaa

Meren välitön läheisyys ja yli 6000 ympäröivää saarta luovat Ahvenmaasta ihanteellisen luontokohteen. Jo kauniiden maisemien katseleminen ja raikkaan merituulen tunteminen iholla rauhoittaa mieltä ja antaa uutta energiaa. Suosituimmat rannat Ahvenanmaalla: Lilla Holmen, Nabben sekä Banböleviken.

 

Kuuluisa Pommern ja merenkulkumuseo

Näe upea Pommern – Skotlannissa, vuonna 1903, valmistettu laiva on ainoa nelimastoinen purjelaiva koko maailmassa, joka on säilynyt miltei alkuperäisessä kunnossa aina tähän päivään saakka. Tämä upea purjelaiva on seilannut jopa Australiassa saakka.

 

Merenkulkumuseon näyttelyt johdattavat läpi mielenkiintoisen tarinan ja kertovat, kuinka meri on aina vaikuttanut saaren asukkaisiin ja heidän elämään Ahvenanmaalla. Tarinaan sekoittuvat henkilökohtaiset kertomukset, näyttelyesineet sekä erilaiset aktiviteetit. Pienoismallien lisäksi museossa pääsee tutustumaan laivojen aitoihin sisustuselementteihin.

 

Maistele paikallista olutta

Ahvenanmaan vanhin ja suurin panimo, Stallhagen, on ilahduttanut oluen ystäviä jo vuodesta 2004. Panimoon pääsee tutustumaan opastetulla kierroksella, vuosittain siellä valmistetaan noin 12-20 erilaista olutlaatua. Panimon yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa voit maistella oluita sekä nauttia paikallisesta ruuasta.

 

Pyöräillen ympäri Ahvenanmaata

Ahvenanmaa on mitä oivallisin pyöräilykohde. Sen maasto on tasainen ja maisemat valokuvauksellisia, eikä liikennettäkään juuri ole. Etäisyydet saarella ovat suhteellisen lyhyitä, joten pyöräily sopii myös sitä vähemmän harrastaneelle. Polkupyörät voi ryhmälle varata kätevimmin Maarianhaminasta. Matkan varrelta löytyy sopivia majoitus- ja ruokapaikkoja, joten majoittuminen ulkosalla tai omat eväät eivät ole se ainut vaihtoehto. Osa pyöräilyreiteistä on merkittyjä, mutta aina ei erillistä pyöräilytietä ole.

 

Ruokailijan paratiisi

Viime vuosien aikana Ahvenanmaasta on tullut ruokaa rakastavien paratiisi. Ahvenanmaalla lähiruoka on suuressa arvossaan ja voit tutustua paikallisiin makuihin ravintoloissa. Syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna juhlitaan sadonkorjuuta, jolloin pääsee nauttimaan lähiruuasta ja viihtyisästä tunnelmasta latojen ja laitumien keskellä.

 

Majakka

Sälskärin majakka on Suomen kaukaisin majakka, täydellinen päiväretkikohde kun vierailee Ahvenanmaalla. Vierailu on mahdollinen vain ennalta sovittuna ajankohtana, oppaan kanssa. Majesteettinen majakka on rakennettu vuonna 1869. Veneretki majakalle kestään noin 4-5 tuntia.

 

Kylpylälomalle

Ahvenanmaan pohjoispuolella sijaitsevassa Havsvidden kylpylähotellissa voit nauttia rentouttavasta kylpylälomasta kauniiden maisemien ja luonnonrauhan keskellä. Tyylikkäässä hotellissa majoitut kauniisti sisustetuissa huoneissa, nautit rentouttavista kylpylähoidoista sekä hotellin allas- ja saunaosastosta. Täydellinen lomakohde rentouttavaan minilomaan. Etäisyys Maarianhaminasta noin 42km.

 

Suunnitelmissa ryhmämatka Ahvenanmaalle?

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi.

 © Ryhmamatka.fi  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

 

Evästeet