Tilaa uutiskirje

Ryhmämatka uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Liity mukaan

Matkatoimistoille

Liity mukaan

  • Liettuan 9 kauneinta pikkukaupunkia

Liettuan 9 kauneinta pikkukaupunkia

Monet Liettuaan matkustavat eivät juurikaan vieraile näiden kolmen kaupungin – Vilnan, Kaunasin ja Klaipedan ulkopuolella, Liettuasta löytyy paljon muitakin kohteita vierailtavaksi.

Liettuan maaseutu on kaunis ja noin 40 % pinta-alasta on metsien ja koivikoiden sekä kimmeltävien järvien peittämää. Tutustu ja ihastu Liettualaisiin pikkukaupunkeihin.    

Raudondvaris

Nemunas-joen varrella sijaitseva Raudondvaris on tunnettu kauniista kartanosta ja sen kauniista puutarhoista. Kartanon alueelta löytyy myös hevostallit, jäätalo sekä kasvihuone eksoottisille kasveille. Kaupungissa on kaunis kirkko, museo, lukuisia puistoja leikkipuistoineen. Raudondvaris on oiva vierailukohde, jos haluat tehdä lyhyen päiväretken Kaunasin lähelle.

 

Kėdainiai

Kėdainiai jää usein matkailijoilta huomaamatta, vaikka se on yksi Liettuan vanhimmista kaupungeista. Kaupunki on hyvin kunnostettu ja sen vanhimmat rakennukset ovat 1600-luvulta. Ennen Toista Maailmansotaa Kėdainiaissa asui paljon juutalaisia (noin 3000) ja siellä oli useita synagogia sekä juutalaisten hautausmaa. Tällä hetkellä Kėdainiaissa on 3 synagogaa, useita kirkkoja sekä kaunis kaupunginaukio. Upein kirkoista lienee St. Juozapon -kirkko, joka on kuuluista puisesta arkkitehtuuristaan.

 

Trakai

Vain lyhyen matkan päässä Vilnasta sijaitseva Trakai on yksi Liettuan suosituimmista nähtävyyksistä. Punatiilinen Trakain linna on rakennettu 1300-luvulla ja se sijaitsee pienelle saarella Galve-järvellä. Trakai tunnettiin myös karaiittijuutalaisten asuinpaikkana, joiden vaikutuksesta kaupungin arkkitehtuuri on erityinen. Muista myös maistaa Trakain erikoisuutta ”kibinai”, joka on lampaanlihalla ja sipulilla täytetty leivonnainen.

 

Palanga

Palanga on rauhallinen kaupunki, josta löytyy ehdottomasti Liettuan parhaimmat hiekkarannat. Alue tunnetaankin paremmin ”Liettuan Rivierana”. Kesäturismilla elävä kaupunki täyttyy kesäisin auringonpalvojista, juhlista sekä tapahtumista. Kuuluisin nähtävyys on pitkä laituri, jolta on hieno ihailla kesäisiä auringonlaskuja.

 

Kernave

UNESCO:n maailmanperintölistalle kuuluva Kernave kertoo tarinaa kymmeniä vuosituhansia vanhasta ihmisasutuksesta alueella. Suuri arkeologinen alue on paikallisten sekä kansainvälisten vierailijoiden suosima. Voit nauttia kävelystä entisten linnakumpujen yllä ja ihailla Kernaveen sekä maaseudulle avautuvaa näkymää. Kervavesta löytyy myös pieni puinen kirkko sekä siellä pidetään lukuisia pieniä tapahtumia ympäri vuoden.

 

Druskininkai

Druskininkai on lomakeskus eteläisessä Liettuassa. Alueelta löytyy hyvinvointi- ja kylpyläpalveluita tarjoavia hotelleja, joissa voit nauttia myös luonnonrauhasta. Kaupunki sijaitsee noin 130 km Vilnasta ja siellä asuu noin 16 000 asukasta. Keskustasta löytyy kävelykatu, kaksi kaunista kirkkoa sekä lukuisia herkullisia ravintoloita ja kahviloita. Grūtas -puistosta neuvostoajan tunnelma on vielä vahvasti esillä, ainakin patsaiden muodossa.

 

Nida

Pieni Nidan kaupunki on ehkä yksi Liettuan suloisimmista, se sijaitsee 98km pitkän rannikkoviivan varrella Kuurinkyntäällä. Hiekkadyynien, metsien ja laguunin reunustamassa Nidassa ei ole ainoastaan luonnonihmeitä, vaan kaupungin talot ovat rakennettu perinteiseen tyyliin. Värikkään koristeellisia taloja on ilo ihailla. Suosionsa vuoksi Nida on yksi Liettuan hintavimmista lomakohteista.

 

Zarasai

Zarasaista löytyy yksi Liettuan upeimmista näköalapaikoista, Zarasain näköalasilta. Itse kaupunki tunnetaan ”Seitsemän järven kaupunkina” ja erilaiset vesiurheiluaktiviteetit ovat täällä suosittuja. Voit uida ulkouima-altaassa, lähteä pyöräretkelle yhdelle järven saarista tai vierailla Stelmuzen kartanon raunioilla ja ihailla 2000 vuotta vanhaa tammea. Paras aika vieraillla Zarasaissa on kesällä.

 

Birstonas

Birstonas sijaitsee vain 30km Kaunasista ja on suosittu kylpylälomakohde. Kaupunki on tullut kuuluisaksi jo 1800-luvun puolivälissä, jolloin siellä löydettiin hyvinvointia edistävää mineraalivettä. Kylpylätoiminnan lisäksi kaupungista löytyy kaunis kävelykatu, kirkko sekä lukuisia kauniita taloja.

 

Tämän ja paljon muuta tarjoaa Liettua.

 

Suunnitteilla ryhmämatka Liettuaan?

Pyydä tarjous täältä

 © Ryhmamatka.fi  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

 

Evästeet